Τακτοποιημένο ή ακατάστατο γραφείο;


Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Μινεσότας, άτομα που εργάζονται σε τακτοποιημένο περιβάλλον είναι περισσότερο γενναιόδωρα και κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, ενώ αυτοί που εργάζονται σε ακατάστατο χώρο, τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί και να αναλαμβάνουν ρίσκα.
Προτιμάτε να δουλεύετε σε ένα τακτοποιημένο γραφείο όπου όλα βρίσκονται σε τάξη και ασφάλεια; Συγχαρητήρια, γιατί κατά πάσα πιθανότητα τρώτε υγιεινά, είστε γενναιόδωροι και είστε καλοί στο να τηρείτε τους κανόνες.

Όμως αν έχετε ένα γραφείο ακατάστατο, γεμάτο με πολλά και διάφορα διασκορπισμένα πράγματα, από στυλό και μολύβια μέχρι περιοδικά και διάφορα μικροαντικείμενα, τότε μην πτοείστε, γιατί μάλλον είστε ένας δημιουργικός άνθρωπος της διανόησης, μια σωστή γεννήτρια ιδεών!
Τα αποτελέσματα της μελέτης του πανεπιστημίου της Μινεσότας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological Science, ενώ οι ερευνητές με επικεφαλής την καθηγήτρια Kathleen Vohs διεξήγαγαν μια σειρά πειραμάτων προκειμένου να δουν πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά των ανθρώπων από το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Πιο συγκεκριμένα, ήθελαν να δουν αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα του να δουλεύει κάποιος σε ένα ακατάστατο περιβάλλον.
Προηγούμενες σχετικές μελέτες έχουν δείξει πως η καθαριότητα και η τάξη προωθούν την καλή συμπεριφορά και την αποφυγή εγκληματικών ενεργειών, ενώ αποτελούν και ένδειξη γενναιοδωρίας.
Στο πρώτο σκέλος του πειράματος, οι ερευνητές έδωσαν σε 34 φοιτητές μια σειρά από εργασίες οι οποίες έπρεπε να εκτελεστούν είτε σε έναν χώρο όπου όλα ήταν καθαρά και τακτοποιημένα, είτε σε έναν άλλο χώρο όπου επικρατούσε ακαταστασία. Μετά το πέρας του πρώτου σκέλους του πειράματος, ζητήθηκε από τους φοιτητές, αν θέλουν, να δώσουν χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επίσης τους ζητήθηκε να διαλέξουν για σνακ είτε ένα μήλο είτε μια σοκολάτα.

Πηγή: http://medicalnews.gr